Neler yeni

TYT 2021 - KAÇ GÜN KALDI?

TYT Tarihi: 26 Haziran 2021 Aşağıdaki sayaç, ÖSYM'nin resmi açıklamasına göre TYT 2021 sınavına ne kadar kaldığını göstermektedir. Hangi Gün: Cumartesi Saat: 10:15 Sınav Süresi: 135 dk Başvurular: 4 Şubat-2 Mart 2021 Geç Başvuru Günü: 17-18 Mart 2021

Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular 10 Adet Soru Cevap

admin

Administrator
Yönetici
Soru 1.
Aşağıdakilerden hangisi, motorlu taşıtlarda elektrik enerjisi ile çalışan sistemlerin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılır?

A) Akü
B) Marş motoru
C) Silecek motoru
D) Otomatik klima


DOĞRU CEVAP: A

Soru 2.

Kara yolu aşağıdakilerin hangisinde doğru tanımlanmıştır?


A) Trafik için hayvanların ve araçların yararlandığı alanlardır.
B) Trafik için kamunun yararlanmasına açık olan arazi şeridi, köprüler ve alanlardır.
C) Trafik için araçların yararlanmasına uygun şeritlerdir.
D) Trafik için yapılmış özel amaçlı arazi parçalarıdır.


DOĞRU CEVAP: B

Soru 3.

Aşağıdakilerden hangisinin kaza anında kırılması hâlinde, akciğerlere batarak zarar verme ihtimali daha fazladır?

A) Pazı kemiği
B) Kaval kemiği
C) Kaburga kemiği
D) Uyluk kemiği


ŞDOĞRU CEVAP: C

Soru 4.

Aracın gösterge panelinde şekildeki uyarı lambasının yanıyor olması neyi bildirir?



A) Motor kaputunun tam kapanmadığını
B) Lastik hava basıncının düşük olduğunu
C) Soğutma sıvısı sıcaklığının çok yükseldiğini
D) Fren balatalarının görevini tam yapmadığını



DOĞRU CEVAP: B

Soru 5

Aşağıdakilerden hangisi taşıt giremez işaretidir?

A)


B)


C)


D)


DOĞRU CEVAP: A

Soru 6.

Yağmurlu bir günde araç sürerken kaldırımdaki yayalara su sıçratmamaya özen gösterilmesi durumu, trafikte hangi temel değere sahip olunduğuna örnektir?

A) İnatlaşmaya
B) Yardımlaşmaya
C) Nezaket ve saygıya
D) Konuşma üslubuna


DOĞRU CEVAP: C



Soru 7.

Aşağıdakilerden hangisi karterdeki yağı basınçlı olarak motor parçalarına gönderir?

A) Radyatör
B) Distribütör
C) Su pompası
D) Yağ pompası


DOĞRU CEVAP: D


Soru 8

Konvoy hâlinde seyreden araçlar arasındaki mesafe ne kadar olmalıdır?

A) Kendilerini geçmek isteyen araçların güvenle girebilecekleri kadar
B) Araç uzunluğunun üç katı kadar
C) Aracın cinsi ve teknik özelliklerinin gerektirdiği kadar
D) Trafik ve yol durumuna göre istenildiği kadar

DOĞRU CEVAP: A

Soru 9

Yanmış gazları, yanma odalarından egzoz borusuna aktaran motor parçası aşağıdakilerden hangisidir?

A) Karbüratör
B) Emme supabı
C) Egzoz manifoldu
D) Emme manifoldu

DOĞRU CEVAP: C

Soru 10

Kaburga kemiği kırıklarında yaralı hangi pozisyonda hastaneye sevk edilir?

A) Yan yatış
B) Yüzüstü yatış
C) Oturuş veya yarı oturuş
D) Sırtüstü yatış


DOĞRU CEVAP: C
 
Üst